Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Een winternachtje karpervissen op de Karperhoeve!

Het is eind Februari, en de zonnestralen komen door de wolken tevoorschijn. Het begint te kriebelen om me toch eens voor een nachtje naar het water te begeven. Mijn hengels staan nog mooi opgeborgen in de kelder, en moet mijn eerste nachtje van het jaar nog gaan vissen. Het is nog heel koud, maar Mijn interesse ging dadelijk uit naar De Karperhoeve, om er mijn eerste nachtje van het jaar te gaan wagen. Ik belde Timmy op om te vragen of er 3 maart nog een stekje vrij was. Het water word in de winter toch ook regelmatig, zeg maar goed bevist met de Winterpassen die je kon verkrijgen, waar ik 1 van bezitte. Timmy vertelde mij dat enkel stek 1 en 2 nog vrij waren voor 3 maart. Al de rest was bezet, ook de topstekken. Ik stemde toe voor op stek 1 te gaan zitten, zo had ik al geen hinder van de mensen die op stek 3 zaten. Het is al moeilijk genoeg om in de winter vis te vangen,en dan al die lijnen kort bij elkaar zou toch mijn vertrouwen naar 0 worden gebracht. Nu maar hopen dat stek 2 nimmer word bijgeboekt, en heb ik toch wel wat water voor mij alleen.
Mijn visnachtje was aangebroken, maar het weer was niet zo best. Regen, koude wind dit beloofd niet veel goeds. Maar laat mij erdoor niet doen, en stelde mijn tent op. De 3 hengels werden snel op de gewenste stekken gelegd, met de Magic Mango Pop upjes van Proline in de vorm van 10mm, en de Red Angels 15mm uit het gamma van Eddy Sterckx. Bij wintervissen verkies ik altijd klein aas. Het is berekoud, en al snel zocht ik mijn slaapzak op. De regen is gestopt, en ben ik al heel blij voor. Rond 1u krijg ik 1 enkele tut, en daar blijft het bij. Na 5min krijg ik 2 tuutjes kort achter elkaar weer op die hengel. Zie dat de top een beetje krom gaat en sloeg aan. Yes, deze hangt. Het is ijs koud. Alles ziet wit en het vriest tot -2 graden. Na een korte dril, zat de vis in het net en was goed voor 14kg schubbenvlees. Het startschot is gegoven. Mijn handen zijn bevroren, en snel vaar ik de hengel weer uit. Rond 3u kreeg ik weer het zelfde ritueel als met de eerste vis. Nauwelijks 3 tutjes. Weer een aanbeet en hangen. Deze was goed voor een schubje van 9.200kg. Ik kon het nauwelijks geloven. 2 aanbeten op korte tijd en met deze koude.
Mijn eerste nachtje was al meteen geslaagd. Maar hier bleef het niet bij. 2 uur later vertrok de 3de hengel. Ik dacht dat ik helemaal aan het dromen was. Maar toch stond ik weer met een kromme hengel in mijn handen. Deze vis was wel wat sterker als de andere 2 en goed voor 12.200kg spiegelvlees. s’ Morgens belde ik Timmy op om te zeggen wat voor een winternacht ik heb gehad. Hij verschoot er van want de rest zat te blanken, en het ijs was nog maar een klein 2 dagen van het water af vertelde hij mij. Het water was maar amper 3 graden. Mijn eerste nachtje van het jaar is al meteen geslaagd. En met een blij gevoel laat ik de stek achter mij. Met 3 wintervissen was mijn eerste nacht meer dan geslaagt!
Wilt u zelf ook eens karpervissen op De Karperhoeve? Bekijk dan nu de online agenda en plaats eenvoudig uw reservering.
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraagonze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek De Karperhoeve - Timmy's Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

5981 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Met karpervissen als passie, maar zonder zeëen van tijd te hebben kies ik er heel vaak voor om te vissen op de betaalwateren van The Carp Specialist. Dit om 2 heel simpele redenen: Top service en grote keuze uit super gave bestemmingen met verschillende karakteristieken! Ieder type visser vindt er visvakanties die op het lijf geschreven zijn!
9
Rating starRating starRating starRating starRating star half
David Vandevelde
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 55.374 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
NTEC
MTC Baits
Dynamite Baits
Korda
Grain Baits
Koicenter Tiel
KWO
Nash Tackle
PK Baitboats
Dragon Baits