Nr. 1 expert in karpervisvakanties

IJskoude novemberkarpersessie op Lac de Villedon!

Afgelopen november ben ik nog een weekje gaan vissen op Lac de Villedon. Mijn compagnon Koos Megens was helaas gedeeltelijk gehandicapt, daarom hadden we besloten om de Gite te huren. Koos kon met zijn gebroken arm bijna niets doen laat staan een tent opzetten. Ons materiaal kon vlak aan de stek uitgeladen worden, ideaal met zo n gehandicapte visser op sleeptouw.
De eerste dag hebben we wat stekken aangevoerd met 10 en 15 millimeter ProLine Triple S en de bijbehorende Sticks. Bij onze stekkeuze hebben we wat hulp gekregen van twee Nederlandse scholieren die er acht weken stage liepen. Zij hadden onze stek ook al bevist in de weken dat ze hier waren. Handige info wel want voor ons lagen toch wel mooie hotspots zoals aflopende taluds van 3 naar 4 meter, ideaal om je rig op te deponeren. De rigs werden simpel gehouden maar niet te lang, 15 cm ongeveer met een ProLine Concept 5 maatje 8 en nog een klein stukje krimpkous erop. Koos viste met de nieuwe kant en klare rigs van ProLine, dit bleek ook geen slechte keuze want de vissen die hij er mee ving waren allemaal goed gehaakt.
De volgende dag rond de middag waren alle hengels te water en het wachten kon beginnen. Een paar uurtjes later zitten we over het water te turen op zoek naar karperactiviteit, af en toe zien we een staart en wat bellen boven komen. Rond half 4 vertrekt Koos z’ n linker hengel, het ijs was dus al snel gebroken. Ik twijfel niet en geef de hengel een tik en geef ‘m door aan Koos, het aanslaan zou ik doen want met een gebroken arm is dit niet erg handig. Het drillen ging hem beter af want het duurde niet lang of ik had de 11 kg wegende schub in het net. De vis tillen voor een foto ging helaas niet maar dat deerde niet, plezier stond voorop en drillen ging nog. De twee volgende dagen kregen we genoeg actie op de hengels, maar wat opviel was dat het vooral de kleinere vissen waren die we vingen. Ik viste met twee 15 millimeters of een snowman aan de hair en voerde alles onder elkaar, zowel de 10 als de 15 millimeters en de Sticks. In het verleden heb ik al meerdere keren gemerkt dat wanneer je alles onder elkaar voert, de karpers meestal eerst de kleinste deeltjes opeten. Tijd om iets nieuws te proberen; er werd nu maar één 10 millimeter Triple S bolletje op de hair geplaatst en enkel 10 millimeters bijgevoerd.
De volgende dagen bleek die verandering van tactiek geen slechte keuze was want we vingen nu veel meer dikke vissen. Soms loont het om van tactiek te veranderen, ook al zijn de vangsten goed. Je mag nooit opgeven en altijd denken dat het nog wel iets beter kan, dan zullen de grote jongens uiteindelijk wel volgen. Het was een relaxed weekje vissen, zeker omdat we zo veel comfort hadden zoals een hele week in een echt bed slapen en als het regende konden we in de warme Gite schuilen. Wat wil je nog meer met zo n koude november sessie?
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraag onze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Villedon

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

6312 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Zowel zakelijk als privé boeken wij onze visvakanties bij The Carp Specialist. Bas staat altijd voor je klaar en denkt graag met je mee wat betreft water keuze. Overzichtelijke website waardoor het filteren naar jouw perfecte visvakantie zeer gemakkelijk is. Wij boeken onze visvakanties nu al ruim 10 jaar bij The Carp Specialist en zullen dat zonder twijfel nog lang blijven doen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Tom & Maarten Snoek
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 56.459 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

PK Baitboats
NTEC
Cipro Baits
Nash Tackle
Dynamite Baits
MTC Baits
Koicenter Tiel
Grain Baits
Dragon Baits
KWO
Korda