Nr. 1 expert in karpervisvakanties

Winterwerkzaamheden op Claire's Lake!

Zoals u wellicht weet gaat de zomer van 2017 de boeken in als één van de droogste zomers ooit, waardoor veel van onze wateren last hadden van een extreem lage waterstand, een lage zuurstofgraad en relatief veel last van wiergroei. Onder andere hebben we hier op het geliefde Claire’s Lake behoorlijk veel last van gehad.
Vanaf november sloeg het extreme weer opnieuw toe, echter met extreem veel regen. Sinds zo’n 50 jaar is er niet zoveel regen in Frankrijk gevallen als in de afgelopen winter, waarbij Parijs en zijn voorsteden regelmatig in het nieuws kwamen. Rivieren traden buiten hun oevers, en ook op onze wateren moesten alle zeilen worden bijgezet om droge voeten te houden. Ook hier werd Claire’s Lake, dat gelegen is in een mooi dal, opnieuw zwaar getroffen.
Door deze extreme hoge waterstanden en instroom van water is het helaas onmogelijk geweest om op Claire’s Lake een geslaagde afnetting te organiseren. Voor een degelijke afnetting is het noodzakelijk om het waterniveau danig te verlagen dat er slechts een klein deel van het meer overblijft, welke vervolgens succesvol met netten kan worden afgevist. Door de waterproblematiek van deze winter is er echter geen toestemming verkregen vanuit het waterschap om water af te laten van het meer, zodat lager gelegen gebieden niet verder getroffen zouden worden. Er zijn een tweetal pogingen tot afnetting ondernomen zonder het waterniveau te verlagen, hierbij is wat kleinere karper gevangen en verwijderd… echter niet de aantallen waarop we gehoopt hadden. Om te voldoen aan de wensen van onze gasten stelt de eigenaar ook dit seizoen bewaartanks ter beschikking om de kleinere karpers in te plaatsen, om het unieke bestand aan grote karper nog meer ruimte te geven om door te groeien. Claire & Michel zorgen er dan voor dat deze kleinere karpers worden verplaatst naar een kweekmeer. Helaas was een volledige en succesvolle afvissing vanwege de weersomstandigheden deze winter dus niet mogelijk, voor de volgende winter staat uiteraard een herkansing ingepland.
In verband met de extreme overstromingen zijn de wegen rondom het water ook flink beschadigd geraakt. 10 ton steenpuin en grind is besteld, en direct zodra de toegangsweg weer bereikbaar is per vrachtwagen wordt deze gelost en worden de wegen richting de stekken weer hersteld. In de tussentijd zijn er grote roeiboten beschikbaar om uw materiaal van en naar uw stek te transporteren. Wij verwachten dat alle werkzaamheden aan de wegen, wederom afhankelijk van het weer, uiterlijk eind april zijn afgerond.
Het populaire betaalwater Claire's Lake is voor het 2018-seozoen reeds volledig bezet... dus wees er voor 2019 snel bij!
Bekijk dit betaalwaterMeld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van The Carp Specialist in uw mailbox!

Meld uzelf aan voor onze nieuwsbrief

Onze brochure

Vraagonze brochure aan en deze belandt bij u thuis op de deurmat.

Ontdek Claire's Lake

Bas

Wilt u meer informatie?

Wilt u meer informatie over dit betaalwater? Neem dan gerust contact met ons op

NL+31 344 66 48 06
BE+32 280 87 432

Whatsapp+31 6 556 88 912

Daarom boekt u bij The Carp Specialist

5983 vissers hebben ons al beoordeeld

9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Algemeen
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Faciliteiten
9,4
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Ons aanbod
9,3
Rating starRating starRating starRating starRating star half
Begeleiding
Toen ik jaren geleden in Frankrijk begon te vissen wist ik niet waar ik moest boeken. Mijn eerste reizen heb ik bij niet nader te noemen organisaties geboekt en dat viel wel eens tegen. Sinds ik jaren geleden The Carp Specialist heb gevonden zit ik op mijn honk, met 3 tot 4 reizen per jaar weet ik dat het altijd goed is of goed komt. Er vallen steeds meer nietszeggende wateren af en er komen mooie voor terug, zowel voor de tent als de volledig ingerichte huizen aan het water. Ook het vissen met een groep vind ik geweldig, dit jaar gaan we zelfs 2 keer op pad met zijn allen!
8
Rating starRating starRating starRating star
Harrie Mensink
Uw professionele karperreisbureau
Ruime keuze aan betaalwateren
Al 55.411 tevreden vissers geholpen
De grootste community karpervissers

Deze karpermerken gingen u al voor!

Cipro Baits
MTC Baits
Dynamite Baits
Grain Baits
KWO
Korda
Nash Tackle
Dragon Baits
NTEC
Koicenter Tiel
PK Baitboats